Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

OCTOGON magazin cikk megjelenés

OCTOGON magazin cikk megjelenés

Nyomtatott textil faldekor LED világítással

Újszerű és sokoldalú belsőépítészeti megoldás a Gravoform kínálatában

Ingerkereső társadalmunk megszólításához, a tetszés elnyeréséhez szokatlan, újszerű megoldásokra van szükség minden téren, így a belsőépítészetben is. A modern építészeti projektek új koncepciókat és új anyagokat igényelnek. A megszokottól eltérő, attraktív belső terek piaci előnyt jelentenek a befektetők számára.

Inspiráló, új lehetőséget ajánlunk mindazok figyelmébe, akik nyitottak az újításokra. Ez egy olyan, sokoldalúan felhasználható konstrukció, amely megfelel a korszellemnek, és lehetővé teszi a legnagyobb tervezési szabadságot. Egy innovatív megoldás, amely már világszerte inspirálja az építészeket, tervezőket, valamint kivitelezőket. Különböző piaci szegmenseknél egyaránt alkalmazható, legyen szó irodaházak kialakításáról vagy otthonunk egyedivé varázslásáról.

A Gravoform által kínált nyomtatható, hátulról LED világítással felszerelhető, feszített textíliák újszerű módszereket jelentenek egy helyiség kialakításánál, dekorálásánál, és nem mellesleg építészetileg is érdekesek. A funkcionális jellegű, különféle textíliák háttérvilágítással, vagy épp sötétítő funkcióval, egy légterű terekben akár hangelnyelési szereppel is bírhatnak. Bizonyos épületekben, termekben, csak az optimális akusztika teremt észrevehető kényelmet. Képzeljük el, hogy egy előadást tisztán hallva élvezhetünk, és a világítás-dekoráció még egy plusz élményt is ad hozzá.

Ez a fajta megoldás tehát három funkciót lát el egymagában: dekorál, hangszigetel, és világít.

A textilbelsők alkalmazása ráadásul nem csak innovatív, de környezettudatos választás is, ami szintén fontos szempont napjainkban. A textilek digitálisan, nagy felbontásban, és tetszőleges hosszúságban nyomtathatóak, bármilyen választott grafikával. A mennyezeten és a falakon elhelyezett, részletgazdag nyomatok pedig rövid időn belül cserélhetők, felújíthatók.

Ennek a modern, kategóriateremtő technológiának köszönhetően teljesen újradefiniálódik a szobatervezés: a hagyományos háttérképek és burkolatok modern és összetett alternatívája ez. Egyszerűen és precízen összeszerelhető és illeszthető, és akár háromdimenziós hatást is nyújt. A rendszer így ötvözi az esztétikát és a legmagasabb funkcionalitást. A különböző tulajdonságok lehetővé teszik a helysiég szinte korlátlan tervezési lehetőségeit, új dimenziók nyílnak meg a falak és a mennyezet kialakításában.

Tartalomhoz tartozó címkék: gravoform